Support!
 • Doneer
  • U kunt uw donatie ook op onze rekening overmaken;
   NL56 RABO 0173653685 t.n.v. Stichting Walk for Life.
   Hartelijk dank voor uw gift in de strijd tegen kanker.

   KvK 02087497
   ANBI 66 149
 • Word sponsor

  Eén van de manieren om mee te helpen in onze sportieve strijd is door middel van sponsoring. De Walk for Life prijst zich gelukkig met een hele reeks sponsoren die op verschillende manieren meehelpen.

  Lees meer!

 • Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Willy’s Appeltaarten. Wereldberoemd in Beilen.

Iedere taart kost haar drie kwartier. Drie kwartier van het leven van een moeder die haar dochter verloor aan kanker. Willy Boom heeft een heel doorsnee keuken, en toch… uit de oven in dat gewone woonhuis in Beilen komt de ene na de andere appeltaart. Waarom?

Met haar taarten en cake verdient Willy geld voor onderzoek naar kanker bij jongvolwassenen. “Ik vind taartbakken meestal leuk, maar niet altijd. Het is eigenlijk gewoon keiharde business: er moet geld binnenkomen voor de strijd tegen kanker. En daaraan wil ik graag mijn bijdrage leveren.”

Lievelingstaart

Willy bakt al vanaf  1 maart 2015, omdat appel- en monchoutaarten de lievelingsgerechten waren van haar dochter Loretta. Ze bakt taarten om geld bij elkaar te krijgen voor de Walk for Life Groningen. Die doneert het geld aan het UMCG Kanker Researchfonds voor kankeronderzoek en voor ondersteuning van  jongvolwassenen met kanker, de groep waartoe Loretta ook behoorde. Willy bakt het hele jaar door, om te verkopen waar dat maar kan. Inmiddels staat ze een beetje bekend als ‘de ambassadeur van de Walk for Life Groningen in Drenthe’ en zijn haar taarten wereldberoemd in Beilen en omgeving.

Angstaanjagend bericht

Willy’s dochter Loretta was een gewone gezonde meid tot haar vijftiende. Tot ze  haar moeder eens onverwacht belde. Willy: “Loretta was onderweg naar school toen ze me vroeg haar op te komen halen. Ze kón niet meer. Dat was het begin van een lange reeks kwakkeljaren. Begin januari 2012 werd nog gedacht aan de ziekte van Crohn, maar bijna direct kwam het angstaanjagende bericht: uitgezaaide kanker, geen genezing mogelijk.

Ze heeft nog een tijd gehad dat de behandelingen goed aansloegen, maar in 2013 kwam de ziekte keihard terug. Op 20 september van dat jaar is Loretta overleden. Ze is 23 geworden.”

Loretta was een groot en fanatiek fan van FC Groningen,

Walk for Life

Naast haar schoolopleiding was Loretta volleybaltrainster en een groot en fanatiek fan van FC Groningen. Ze volgde de voetbalwedstrijden vanaf haar plekje op de Z-side. Toen ze wist dat ze ziek was collecteerde Loretta samen met vele vriendinnen bij FC Groningen. Na haar overlijden gingen haar vriendinnen verder. Het resultaat: maar liefst 10.000 euro voor kankeronderzoek.

Willy: “Wij zijn geen familie van klagen of lange verhalen. Onze dochter Loretta bleef altijd positief. Er moest worden aangepakt. Ze vond het meteen belangrijk dat anderen niet zou overkomen wat haar overkwam.”

Haar vriendinnengroep meldde zich ook meteen spontaan aan om mee te doen aan de Walk for Life Groningen. Toen zei ik natuurlijk: dan loop ik als moeder ook mee. Dat resulteerde uiteindelijk in een stoet van tweehonderdvijftig vriendinnen, dorpsgenoten, en familie die meeliep.

walk for life, Groningen, Willy Boom

Willy Boom verdient met haart taarten geld voor de Walk for Life.

Support

Willy: “Binnenkort hoop ik met mijn taarten weer op een evenement te staan om er de Walk te promoten en geld te verdienen met mijn baksels. Daarbij krijg ik van alle kanten support. Ik hoef bijvoorbeeld maar ergens een oproep te plaatsen en ik heb meteen mijn hele schuur vol appels, visitekaartjes of wat ik maar nodig heb. Al die steun geeft me een enorm warm gevoel en bij iedere taart denk ik: dat is weer vijf euro voor de Walk of Life Groningen en de strijd tegen kanker.”

Foto: Ron Vos