Support!
 • Doneer
  • U kunt uw donatie ook op onze rekening overmaken;
   NL56 RABO 0173653685 t.n.v. Stichting Walk for Life.
   Hartelijk dank voor uw gift in de strijd tegen kanker.

   KvK 02087497
   ANBI 66 149
 • Word sponsor

  Eén van de manieren om mee te helpen in onze sportieve strijd is door middel van sponsoring. De Walk for Life prijst zich gelukkig met een hele reeks sponsoren die op verschillende manieren meehelpen.

  Lees meer!

 • Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feikje Robbe-Menger

Geniet van elk moment!

Wat is jouw verhaal?

Feikje Robbe-Menger

Mijn verhaal begint op mijn 21e, januari 2004. Ik voelde me al enkele weken erg moe, maar mijn leven was ook erg druk en hectisch op dat moment. Ik woonde net een half jaartje samen in Groningen, en ik zat midden in mijn HBO opleiding Tourism Management. Toen er een bult in mijn hals verscheen, ben ik toch maar eens naar de huisarts gegaan. Ik kreeg een antibiotica kuur, maar helaas kromp de bult niet, maar groeide hij door tot hij al gauw de grootte van een tennisbal had.

Ik werd doorgestuurd naar het Martini Ziekenhuis in Groningen, waar op 7 mei 2004 de grond onder mijn voeten vandaan zakte: ik had lymfeklier kanker, de ziekte van Hodgkin.

Na onderzoek bleek dat de kanker in de lymefklieren in mijn hals zat, en tussen mijn longen. Ik kreeg er een tweede behandelend arts bij, in het UMCG. In het Martini kreeg ik de chemo kuren, en in het UMCG de bestralingen. Na een heftige en intensieve periode van chemokuren en bestralingen ben ik in oktober 2004 schoon verklaard. Of zoals mijn arts zei: je bent gezond totdat het tegendeel is bewezen.

Wat betekende de Walk for Life voor jou?

Feikje Robbe-Menger

Het was een enorm heftige periode, die eigenlijk voor mij werd afgesloten tijdens de Walk for Life in 2005. Samen met mijn vriendinnen wandelde ik mee, een heel emotioneel beladen wandeling.

Alleen al die woorden betekende zoveel veel voor mij: Walk for Life. En dat deed ik, ik wandelde, want ik leefde! Sindsdien probeer ik elk jaar mee te doen, en heeft deze run een speciaal plekje in mijn hart. Ik doe mee omdat ik leef, maar ik doe ook mee voor de mensen die deze ziekte niet hebben overleefd, en ik doe mee voor de mensen die nog tegen kanker vechten.

Waarom doe je mee?

Feikje Robbe-Menger

Mijn ziekte heeft niet alleen heel veel invloed gehad op mij, maar ook op mijn familie. De Walk for Life is voor ons een soort van monument, een herdenkingsdag. Tegenwoordig wandel ik niet meer, maar ren ik de 4 mijl. Samen met mijn zus en mijn man, die mee rennen om mij te steunen. Onze oudste dochter loopt mee met de KidsRun, en mijn ouders en onze jongste dochter staan ons bij de finish op te wachten. Het is voor ons allemaal een dag om stil te staan bij wat ons is overkomen. Want het is niet alleen mij overkomen, kanker treft ons allemaal.

What’s your Walk for Life?

Feikje Robbe-Menger

Bij de Walk for Life staan wij weer even stil bij hoe mooi het leven is, en besef ik me weer, hoe cliché het ook is: geniet van elk moment!